ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ

16 Δεκ. 2016

ROGUE ONE A STAR WARS STORY – Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ+ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΔΩΡΑΚΙ

 

Εδώ και πολύ καιρό , συγκεκριμένα της 4 Μάιου του 1977 στο δικό μας γαλαξία και όχι σε έναν πολύ μακρινό , ξεκίνησε το κινηματογραφικό έπος που λέγεται STAR WARS ( Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ)...

Από τότε ακολούθησαν άλλες 6 ταινίες και 2 spin off με το τελευταίο να έκανε την προβολή του εδώ και 2 μέρες..

 

ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ ΕΝΑ-ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ λοιπόν και η ιστορία λαμβάνει χωρά στην χρονική περίοδο ανάμεσα στο επεισόδιο 3 και στο επεισόδιο 4 οπού εξιστορείται το πως οι επαναστάτες κατάφεραν και πήραν στα χεριά τους τα σχεδία από το 1ο ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ( DEATH STAR)..

 

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε ιππότες jedi πάρα με μια μικρή ομάδα ηρώων οπού ορισμένοι από αυτούς δεν ήταν και τόσο πρόθυμοι στην αρχή έως και καθόλου στην να ακολουθήσουν την “ Επαναστάτησαν ” άλλα το έκαναν στην πορεία...

 

Αν και το σενάριο ήταν λίγο πολύ γνωστό η ταινία ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα με πολύ καλές ερμηνείες στα πλαίσια του franchise άλλα όχι και τίποτα καθηλωτικο και απαντάει σε ορισμένες ερωτήσεις του συμπαντικούς του STAR WARS…

 

Oσων άφορα τα εφέ και την απόδοση των σκίνων δράσης..ιδιαίτερα στης μάχες η ταινία είναι πραγματικά άλλου..πολύ ωραία δοσμένες και σου δίνουν να καταλαβαίνεις ότι γίνεται χαμός χωρίς όμως να σε μπερδεύει ...και μιας και ανάφερα για εφέ...η ψηφιακή ανάπλαση του Peter Cushing (Μoff Tarkin) από την ταινία του 1977 στην φετινή είναι κάτι που πρέπει να το δείτε για να το πιστέψετε..

 

Οσω για τον Darth Vader...επιβλητικός όπως πάντα με τον James Earl Jones να ξανακάνει την φωνή του..

 

Spoiler δεν θα κάνω..ούτε θα γράψω πιο πολλά..άπλα για μένα είναι η 2η καλύτερη ταινία STAR WARS που έχω δει μετά το Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ( STAR WARS EPISODE  5 EMPIRE STRIKES BACK) και έφυγα κατά ευχαριστημένος..

 

Και μιας και έρχονται και γιορτές..μια ερώτηση και αυτός που θα απαντήσει πρώτος σωστά είτε σε σχόλιο στο facebook είτε στο blog θα κερδίσει μια αφίσα της τα νιας ROUGE ONE A STAR WARS STORY..

 

Ποιοι 2 χαρακτήρες από το ROGUE ONE κάνουν την εμφάνιση τους ξανά ΜΌΝΟ στο STAR WARS EPISODE 4 A NEW HOPE…

 

30 Οκτ. 2016

 

Άλλος ένας ήρωας της εκδοτικης εταιρείας Marvel έκανε την εμφάνιση του πριν μερικές μέρες στο κινηματογράφο..και μιλάμε για τον τον Δρ. Στρειντζ..(Dr. Strange).

 

Η ταινία διαδραματίζεται και αυτή στο ενιαίο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel που μέχρι τώρα δεν περιλαμβάνει τους 4 Φανταρίστικους (Fantastic 4).X-MEN,Γουλβεριν(Wolverine) και τα προηγούμενα Σπαιντερ-Μαν ( Spider Man)..

 

Λίγα λόγια την ταινία λοιπόν..

 

Ο Δρ Στίβεν Στρειντζ είναι ένας διακεκριμένος νευροχειρούργος οπού μετά από ένα τροχαίο τα χεριά του τραυματίζονται ανεπανόρθωτα και στην αναζήτηση του για θεραπεία καταλήγει στο Νεπάλ οπού ειδικεύεται στης μαγικές τέχνες,υπερασπίζοντας τον κόσμο μας από της μη φυσικές απειλές,όπως πχ κάνουν οι Εκδικητές ( Avengers)

 

Σεναριακα η ταινία είναι πολύ ωραία χωρίς να έχει τίποτα τρομερές ανατροπές και βλέπεται πάρα πολύ ευχάριστα και είναι μια πάρα πολύ καλή εισαγωγή της μαγείας στον υπέρ-ηρωικο κόσμο της Marvel..

 

Πάρα πολύ καλή η επιλογή του Οσκαρικου Benedict Cumberbach στον πρωταγωνιστικό ρόλο..αν και έχει και 2ο στην ταινία( Dormamu) .και γενικά η επιλογές των ηθοποιών είναι πάρα πολύ καλές όπως άλλωστε τα στούντιο της Marvel μας έχουν συνηθίσει..

 

Είναι αυτονόητο πως μια τέτοια ταινία δεν μπορεί να μην έχει τρομερά οπτικοακουστικά εφέ αν και θυμίζουν πάρα πολύ τα εφέ στο Inception του Νολαν..

 

Με λίγα λογία η ταινία είναι στα κλασσικά ψηλά στάνταρ της Μarvel και δεν απογοητεύει...

 

Να πάτε..

 

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=HSzx-zryEgM

26 Αυγ. 2016

 SUICIDE SQUAD (ΟΜΆΔΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ) Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

 

Άλλη μια υπέρ ηρωική ταινία λοιπόν .. από αυτές που μου αρέσουν..

Για όσους δεν γνωρίζουν η ταινία , όπως και το κόμικ έχει να κάνει με μια ομάδα υπέρ κακών οπού κάτω από της διαταγές της Αμάντα Γουέλερ εκτελούν διάφορες αποστολές με ανταμοιβή την μείωση της ποινής τους και έχει να κάνει με τον εκδοτικού οίκο της DC καθώς και το δικό της υπέρ ηρωικό κινηματογραφικό σύμπαν.

 

Χρονικά η ταινία διαδραματίζεται μετά τα γεγονότα του DAWN OF JUSTICE-SUPERMAN VS BATMAN οπού η SUICIDE SQUAD κλίνεται να διασώσει ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο από την επέλαση ενός μεταφυσικού κακού που καταστρέφει την πόλη του Midway άλλα τα πράγματα παίρνουν μια αναπάντεχη τροπή και τα μελί της ομάδας θα αποφασίσουν η να τραβήξει ο καθένας τον δρόμο του η να λειτουργήσουν ομαδικά..

 

Αρκετά κάλο σενάριο εάν και έχει ορισμένα κενά θα έλεγα , όπως γιατί δεν επεμβαίνει ο Batman και ο Flash που κάνουν μια μικρή εμφάνιση και αφήνουν την τύχη του κόσμο σε μια ομάδα υπέρ κακών , άλλωστε μιας και μιλάμε για το ίδιο κινηματογραφικό σύμπαν τον Batman δεν τον σταμάτησε κάτι για να πεταχτεί μέχρι την Metropolis στο DAWN OF JUSTICE πχ..

 

Πέρα από αυτό το κενό όμως δεν διαπίστωσα κάτι άλλο...αρκετά καλή ταινία θα έλεγα στο ύφος των κόμικ , όπως θα έπρεπε να είναι μια κόμικ μεταφορά και μάλιστα και με αρκετά καλή ανατροπή..

 

Όσων άφορα της ερμηνείες , όλος ο κόσμος περίμενε να δει τον νέο Joker που τον ενσαρκώνει ο Jared Leto…

 

Δυστυχώς όταν έχεις να συγκριθείς με ηθοποιούς όπως ο Jack Nicholson και ο Heath Legder ο πήχης είναι αρκετά ψηλά..και ο Leo απογοητεύει και δεν πειθή ως Joker..

 

Οσω αναφορά για τους άλλους χαρακτήρες , αν και η ταινία έχει σαν κέντρο τον Will Smith (Deadshot) την παράσταση κλέβει η Margot Robbie που ενσαρκώνει τελεία την Harley Quinn καθώς οι άλλοι χαρακτήρες χάνουν την σοβαρότητα τους στην προσπάθεια του σκηνοθέτη να προσθέσει και το κωμικό στοιχείο κάνοντας τους όχι και τόσο αληθοφανείς...

 

Με λίγα λογία η ταινία είναι άνω του μετρίου και σίγουρα θα ήταν καλύτερη εάν είχε δοθεί πιο πολύ προσοχή στης ερμηνείες και σε κάποια μικρά κενά που την κάνουν κάπως γλυκανάλατη για το πολυ σκοτεινό ύφος που θα έπρεπε να έχει λόγω της θεματολογίας της...να πάτε..άλλα με επιφυλάξεις.

TRAILER 

https://www.youtube.com/watch?v=CmRih_VtVAs

 

11 Αυγ. 2016

STRANGER THINKS ( Η ΆΠΟΨΗ ΜΟΥ)

 Πιο πολύ από περιέργεια έκατσα να δει την μίνι σειρά μιας και έχει γίνει ένας σχετικός χαμός με αυτήν και είπα και εγώ να δω γιατί όλως αυτός ο θόρυβος.

 Η σειρά διαδραματίζεται στο 1983 οπού σε μια ήσυχη κωμόπολη ( έως συνήθως ) ένας μικρός εξαφανίζεται μυστηριωδώς..

Τα φιλαράκια του , η οικογένεια του ψάχνουν να τον βρουν..άλλα άφαντος.

 Σύντομα τα πράγματα όμως περνούν άλλο δρόμο και μπλέκονται σκιώδης κυβερνητικές οργανώσεις , παράλληλες διαστάσεις κλπ ..

 Αν σας αρέσουν τα βιβλία του Στίβεν Κινγκ , εάν καιν δεν βασίζεται σε καπικιού έργο του , θα την λατρέψετε κυριολεκτικά,

 Πάρα πολύ καλή σκηνοθεσία και ερμηνείες μας δίνουν μια σειρά που σε κολακεύει από το 1ο επεισόδιο μέχρι το τελευταίο , πραγματικά είχα καιρό να ευχαριστηθώ κάτι τόσο πολύ στην τηλεόραση μετά τον Ιππότη της Άσφαλτου..

 Την προτείνω ανεπιφύλακτα..

22 Ιουλ. 2016

STAR TREK – BEYOND (Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ)

Από το 2009 που η διασημη σειρά ταινων έγινε reboot σε ενναλικτο σύμπαν και χρονική περίοδο με νέους ηθοποιούς θα έλεγα πως είναι με διάφορα η καλύτερη..

3η στη σειρά λοιπόν με πλέον τον σκηνοθέτη Justin Lin , γνωστό από τα τελευταία FAST & FURIOUS η ταινία είναι εάν μη τι άλλο χορταστική..

Πιο κοντά από κάθε άλλη στο ύφος της παλιάς σειρά και με πιο ώριμους χαρακτήρες από το 2009 προσφέρει ένα γεμάτο δίωρο..

Η ταινία έχει να κάνει με την έκκληση για βοήθεια από μια εξωγήινη όπου το σκάφος της χάθηκε σε ένα αχαρτογράφητο νεφέλωμα..

Το ENTERPRISE σπεύδει προς βοήθεια αλλά τελικά τα πράγματα δεν είναι αυτά  που φαίνονται..

Εντύπωση μου κινάνε οι λήψεις του σκηνοθέτη που είναι πιο κοντά στην δράση καθώς και τα οπτικά εφέ τα όποια είναι αρκετά βελτιωμένα

Το μόνο κακό είναι ότι μου φάνηκε κάπως μικρή σε διαρκεια .. κατα τα αλλά όλα καλά , να πατέ.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=SnDyE3C4TtY