ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΣ

21 Δεκ. 2016

Το "Star Wars Hellenic Academy" είναι ένας σύλλογος φίλων του Star Wars, ο πρώτος με αναγνωρισμένη νομική υπόσταση στην Ελλάδα από (2/12/2016). Κυρίως σκοπός του συλλόγου είναι η διάδοση της ιστορίας και του πνεύματος αυτού καθώς και της αγάπης τους για το Star Wars. Ο σύλλογος, έντος των δραστηριοτήτων του, συμμετέχει στη διεκπεραίωση και διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων που έχουν το Star Wars ως κυριο θεμα η συμπεριλαμβανεται ως κομματι ενος μεγαλυτερου "event". Τέλος, θεωρείται από τον σύλλογο, σημαντικότατο έργο και εκπλήρωση των φιλανθρωπικών ηθικών καθηκόντων, τα όποια μέσω συνεργασιών με διαφόρους οργανισμούς, γίνονται πραγματικότητα με πλήρη ευχαρίστηση. Να βοηθάμε τους συνάνθρωπους μας κάνοντας κάτι που αγαπάμε πολύ.

9 Δεκ. 2016

Βιβλία δεν πολύ παρουσιαζόσουν και αυτό γιατί θα το κάνω σε κάποιο που μου κέντρισε πάρα πολύ το ενδιαφέρον και πιστεύω ότι αξίζει.

 

Πριν λίγες μέρες πήγα στον Athens Con ( μια έκθεση που έχει να κάνει με κόμικς , video games , ταινίες κλπ ) και με έκπληξη συνάντησα των Γιώργο Βορέα Μέά

Τον Γιώργο τον είχα γνωρίσει στα Ιωάννινα πριν κάμποσα χρόνια όταν είχε έρθει με την μπάντα του , τους Aherusia για μια συναυλία, δεν ήξερα όμως ότι έχει και την ιδιότητα του συγγραφέα και έτσι με ενδιαφέρον αγόρασα το βιβλίο που έγραψε μιας και το είχε διαθέσιμο.

 

Το ΜΑΥΡΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ λοιπόν είναι μια συλλογή “ παραμυθιών “ αυτοτελή μεν , άλλα με κοινό παρανομαστή δε που διαδραματίζονται σε ένα μυθικό σύμπαν,οπού δεν υπάρχει ο κακός λύκος και η κοκκινοσκουφίτσα άλλα θυμίζουν περισσότερο μύθος και ιστορίες του Διγενή Ακρίτα

 

Παρά πολύ επικό και χωρίς να κουράζει σε “τραβαει ” μέχρι την τελευταία σελίδα και θα έλεγα ότι ο τρόπος γραφής του Γιώργου είναι αρκετά λυρικός και αρκετές φόρες νομίζεις ότι διαβάζεις ποίηση.

 

Πέρα όμως από τα γραφόμενα είναι φανερό ότι εδώ ο συγγραφέας κάνει μια κατάθεση ψυχής μέσα στο βιβλίο περνώντας έμμεσα τα βιώματα του και της εμπειρίες του αφήνοντας πολλές φόρες τον αναγνώστη να βγάλει το δικό του συμπέρασμα..

 

Αν ήθελα να γράψω κάτι αρνητικό που όμως είναι και πολύ θετικό είναι ότι ο συγγραφέας αρκετές φόρες παίρνει έμπνευση από ιστορικά γεγονότα,από Ελληνικούς μύθους και από μυθολογίες όπως του Cthulhu μέχρι τον Θησέα,ακόμα και στοιχεία από Παλαιά διαθήκη,το οποίο έμενα μου άρεσε άλλα σε ποιο αυστηρούς ίσως να μην αρέσει

 

Εν κατακλείδι έμενα το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ και το προτείνω σε όλους.

 

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

 

http://www.mamaya.gr/product/76/ola-to-margaritari-tis-abyssoy-

30 Αυγ. 2016

ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ (ΒΙΒΛΙΟ ΚΡΙΤΙΚΗ)

 

Πολύ πριν ξεκινήσω αυτό το blog είχα ακούσει για την παρθενική προσπάθεια ενός φίλου του Πολυδεύκη Ανδριανόυ .για την συγγραφή ενός μυθολογικού μυθιστορήματος και ειλικρινά δεν ήξερα τι να περιμένω.

Τον Πολυδεύκη τον ήξερα από την δουλειά με το Ελληνικό Μεταλ συγκρότημα Sacred Blood άλλα δεν περίμενα ότι θα έχει και συγγραφικές ανησυχίες.

 

Όταν τελικά κυκλοφόρησε το βιβλίο ήμουν από τους πρώτους που το αγόρασε και ομολογώ δεν απογοητεύτηκα καθόλου..

 

Χάρις να πω πολλά για την πλοκή που είναι άκρως ενδιαφέρουσα θα αναφέρω μόνο ότι είναι ένα υπέροχο πάντρεμα Ελληνικής και Σκανδιναβικής Μυθολογίας οποί πράγματι ο Πολυδεύκης είναι βαθύς γνωστής και των δυο..

 

Η γραφή δεν με κούρασε καθόλου και σε παρασύρει μέχρι το τέλος του βιβλίου...

 

Καθώς δεν είμαι βιβλιοκριτικός το μόνο που θα μπορούσα να πω ότι κάθε λάτρης και όχι μόνο του χώρου θα πρέπει αν το έχει στην συλλογή του.

 

Το βιβλίο μπορείτε να το πάρετε από εδώ.

 

WWW.SMASHWORDS.COM

 

3 Ιουν. 2016

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ (ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ)

Παλιό ρόκας και παλιό-μέταλλο ( δεν συναντάς και πόλους πλέον που να έχουν σε αυθεντική κασέτα εταιρείας τους Nigel Fox INC) o Αρτινός Λευτέρης Παπαθανάσης ( bobbin) σκιτσογράφη και γραφεί τα δικά του Κόμικ.

Με δικό του ιδιαίτερο στυλ που συνδυάζει το κωμικό , σατυρικό στοιχειό στα έργα του χωρίς να χάνουν την σοβαρότητα τους έχει να δώσει κάτι το διαφορετικό στην πολιτιστική κουλτούρα της περιοχής μας.

Πιο γνωστό έργο του η γραφική νουβέλα Πάπισα Ιωάννινα όπου κυκλοφορεί από της εκδόσεις ΚΨΜ.

Στο προσωπικό του ιστολόγοι καθώς και στην σελίδα του στο Facebook μπορεί κάπιος να δει και αλλά έργα του καθώς και δείγματα από την νέα του δουλεία που αυτή την στιγμή ετοιμάζεται.

Ιστολόγιο

http://bob-an.tumblr.com/

¨Παππισα Ιωάννα¨παρουσίαση

http://www.efsyn.gr/arthro/mesaionikon-eikonografimenon

Facebook

https://www.facebook.com/bobanandthewolf/

Επικοινωνία

lpapathanasis@gmail.com

3 Ιουν. 2016
ΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΜΠΕΤΟΦΙΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Η γνώση είναι αυτή που βάζει σε τάξη τη ζωή μας. Η γνώση μπορεί να προέλθει από εμπειρίες των άλλων, μπορεί να μοιραστεί. Και όταν μοιράζεται είναι η πολιτιστική γνώση, η κουλτούρα. Ο Σύλλογος "ΡΕΜΠΕΤΟΦΙΛΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ" ιδρύθηκε το 2013 με έδρα τη πόλη των Ιωαννίνων και σκοπό την ανάδειξη και προώθηση της γνώσης γύρω από τη φιλοσοφία της ρεμπέτικης και παραδοσιακής μουσικής. Τα μέλη του Συλλόγου συναντιούνται τακτικά και ανταλλάσουν απόψεις και ιδέες περί της μουσικής, μα πάνω απ ’όλα διασταυρώνουν πενιές. Μέσα σε αυτές τις συγκεντρώσεις βρίσκουν γόνιμο έδαφος, ιδέες για σεμινάρια και μαθήματα σχετικά με τη ρεμπέτικη και παραδοσιακή μουσική. Διοργανώνονται εκθέσεις και δρώμενα για την προβολή πολιτιστικών και εικαστικών θεμάτων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του πολίτη. Στόχοι του Συλλόγου είναι η δημιουργία χώρου συγκέντρωσης μουσικών αλλά και φίλων της μουσικής, η λειτουργία χώρου πρακτικής εξάσκησης των μουσικών, η εγκατάσταση ραδιοφωνικού σταθμού μέσω του διαδικτύου, η διενέργεια μουσικών φεστιβάλ και συναυλιών και η λειτουργία αρχείου μουσικής και βιβλιοθήκης. Η μουσική είναι πάθος και το ρεμπέτικο πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πηγή έμπνευσης με σεβασμό στη δύναμη της διαχρονικότητας και όχι σαν κομμάτι ιστορίας πάνω σε μια ιεραρχική μουσική πυραμίδα.
 
 
Τηλέφωνο: 694 943 8808
https://www.facebook.com/rebetofiloi?ref=ts&qsefr=1