29 Μαϊ. 2016

Το πιο παλιο Φρικιο..

Σε μια πολιτεία όπου το Ηeavy Metal είναι είδος υπό διωγμό έτυχε και εγώ να φτάσω αισίως τα 45 χρόνια της ζωής μου…
Τώρα έχω οικογενεια..έναν 15 χρόνο αλητακο που δεν υπολογίζει τους γονείς του και πιο πολύ εμένα , μια σταθερή δουλεία σαν προϊστάμενος και οικογενειακή ζωή.
Δεν μου αρέσει η ζωή που κάνω … αναγκάστηκα να την κάνω για να μην καταλήξω άνεργος και στο περιθώριο , η σοβαρή εμφάνιση μου στο γραφείο με πνίγει , το καθώς πρέπει ντύσιμο και η δήθεν καλή συμπεριφορά με πνίγουν.
Ο γιος μου σκυλας ακούει RNB και κάτι τέτοια και όσο και αν προσπάθησα απέτυχα να του εντρυφήσω της άξιες της αγαπημένης μου μουσικης..την ιδεολογία του rock , hard rock ,heavy metal .. άλλωστε με αυτά δεν έβγαζε και γκομενιτσες.
Εγώ εκεί … κολλημένος να τα ακούω μόνος μου στο αυτοκίνητο και στο μπαράκι που πήγαινε τα σαββατόβραδα μαζί με τα ξεχασμένα πιτσιρίκια που νοσταλγούσαν μια εποχή που δεν ζήσανε άντε και καμία φορά 3 , 4 που ήμασταν κοντά ηλικιακά .. δηλαδή καμία δεκαετία διάφορα..
|»Το πιο παλιό Φρικιό « .. έτσι με ξέρανε στο μπαράκι και όλοι με ξέρανε και όλους τους ήξερα , πάντα μάζευα κόσμο για να τους πω για μπάντες που πια δεν υπήρχαν και για το μεγαλείο μιας μουσικής που είχε πεθάνει..
AC/DC , IRON MAIDEN , MANOWAR ,SLAYER .. και τόσοι άλλοι που η μουσική τους πια παίζονταν σε εκείνο το ξεχασμένο από το χρόνο μαγαζάκι …
Κάποιες φορές έκανα και τον DJ .. αφιλοκερδώς πάντα και πάντα τους έβγαζα το σβέρκο.
Κάποια μέρα με κάλεσε στο γραφείο ο διευθυντής .. μου είπε ότι είχε πληροφορίες ότι σύχναζα σε στέκια αναρχικών και ότι αυτό έκανε κακό στην εταιρία.
Του απάντησα ροτόντας τον αν αυτό είχε αντίκτυπο στην απόδοση μου .. τα μάσησε εκεί χωρίς δισταγμό παραιτήθηκα.
Καλύτερα άνεργος παρά ξεπουλημένος .. έτσι έμαθα έτσι έκανα και τέλος στο θέατρο.
Δυσκολευτήκανε να το δεχτούνε στο σπίτι όταν τους το είπα , αλλά πνιγόμουνα.
Ήξερα που έπρεπε να παω,στο γνώριμο μέρος εκεί που τα ξεχνούσα όλα και ήμουνα με τους φίλους μου.
Με πήρανε σαν μόνιμο dj και φυσικά είπα στους δικούς μου ότι έπιασα εποχιακά κάπου δουλεία βραδινή.
Δυστυχώς το ψέμα αποκαλύφτηκε με τρόπο που δεν το περίμενα.
Σάββατο βράδυ , το μαγαζί σε φουλ κέφι και να παίζει το METAL DAZE..να έχω ανέβει πάνω στο μπαρ και να κάνω headbanging … την και αν είχα αρχίζει να καραφλιαζω και το μαλλί δεν ήταν μέχρι τη μέση? Εγώ αισθανόμουνα 25 χρόνων.
Κάποια στιγμή μπήκανε μέσα κάτι μικρά , κυριλέ ντυμένα με σκοπό να δούνε τι ήτανε εκείνο το μέρος ..
Το μάτι μου έπεσε σε έναν από αυτούς που με κοίταγε με ανοιχτό το στόμα ..
Αναγνώρισα τον γιο μου … τον είδα να ψελλίζει με έκπληξη «Μπαμπά?!?!?»