29 Μαϊ. 2016

ΕΞΕΛΙΞΗ

Το απαλό μπλε φως στα μάτια μου ήτανε το σημάδι ότι ο λήθαργος μου είχε φτάσει στο τέλος του.
Σηκώθηκα αργά από την κάψουλα διαβίωσης καθώς το μητρικό υγρό έτρεχε από παντού.
Δίπλα μου εκατοντάδες άγνωστοι μέσα στης ίδιες κάψουλες περίμεναν την σειρά τους.
Εδώ και εκατονταδες χρόνια είχαμε εγκατάλειψη τον μητρικό πλανήτη , καθώς ο ήλιος μας έγινε μια μεγάλη μαύρη τρυπά και το ανθρώπινο είδος έπρεπε να συνεχίσει την ύπαρξη του.
Αντίθετα με ότι πιστεύαμε δεν συναντήσαμε ποτέ άλλους πολιτισμούς ανώτερους από τους δικούς μας , ούτε και είδαμε πλανήτες με ιδανικές συνθήκες για να αποδημήσουμε.
Έτσι η μοναδική λύση τον μεγάλων μυαλών ήτανε να ετοιμάσουν μια ομάδα από εκλεκτούς που θα ήταν οι πρώτοι άποικοι σε οποίον πλανήτη κριθή κατάλληλος για να αποικιστεί.
Το τεράστιο αστροπλιο που μας φιλοξενούσε είχε όλες της απαραίτητες προμήθειες για αυτήν την Αποστόλη , το μόνο πρόβλημα ήμασταν εμείς και η διατήρηση μας.
Έτσι αποφασίστηκε στα 20 μας χρόνια να μπαίνουμε σε κάψουλα διαβίωσης η οποία μας έβαζε σε ένα είδους κώμα χωρίς να πεθαίνουμε και κρατώντας αναλλοίωτους.
Το αστροπλιο ήταν στην ουσία μια τεχνητή νοημοσύνη τόσο εξελιγμένη η οποία το αυτοκυβερνουσε..
Παρόλα αυτά δεν μπορούσε να κάνει κάποιες λειτουργίες του ανθρώπινου ενγκεφαλου..όπως πχ να κρίνει αν ένας πλανήτης ήταν κατάλληλος.
Για αυτό το λόγο κάθε τόσο ένας από ένας ξυπνούσε και συνδέονταν νευρωνικά με τον υπολογιστή του σκάφους μέχρι ο χρόνος να νεκρώσει τα εγκεφαλικά κύτταρα.
Δυστυχώς η τεχνολογία της κάψουλας προκαλούσε παρενέργειες στα νευρωνικά κυκλώματα και έτσι έπρεπε κάποιος από εμάς να κάνει την διαδικασία εκτός νάρκωσης.
Απλά μπαίναμε σε μια κατάσταση λήθης με κάτι σαν συνεχόμενα όνειρα τα όπια ήταν οι αναμνήσεις τον προηγούμενων , οι σκέψεις τους , τα συναισθήματα τους όπου η τεχνητή νοημοσύνη του σκάφους επιλεκτικά μας τροφοδοτούσε.
Τώρα ήτανε η σειρά μου.
Συνδέθηκα με ευκολία και ένας ελαφρύς ύπνος με κατέκλυσε..
Όνειρα , αναμνήσεις , σκέψεις..
Ένιωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά , κάτι περίεργο είχε συμβεί με τον προηγούμενο κάτι για τερματισμό του ταξιδιού για πλήξη για πρόωρο τερματικό της λειτουργίας του λόγο επικινδυνότητας.
Κατάλαβα ότι δεν ήταν ακόμα η σειρά μου , για πρώτη φορά ο προηγούμενος μου είχε δυσλειτουργησει προκαλώντας σύγχυση στην τεχνητή νοημοσύνη του σκάφους .
Είχε δοθεί τερματισμός του προγράμματος και της Αποστόλης.
Ο υπολογιστής έκρινε ότι ήταν αποτυχία απλά χρειάζονταν έναν ανθρώπινο εγκέφαλο να επικυρώσει την απόφαση.
Αυτός ήμουνα εγώ.